2 Kasım 2015 Pazartesi

Dorayaki tarifi

Temsili Resim
Dorayaki, Japon usulü bir çeşit pankek-burger'dir. Aslen yuvarlak biçimde olsa da; balık şeklinde versiyonları da vardır. (Onlara da Japonca Taiyaki, Korece Bungeoppang denir)

Taiyaki

Dorayaki; Imagawayaki'nin bir türüdür. Ayrıca "mikasayaki" diye de bilinir.

Dorayakinin içine, aslen azuki fasulyesinden yapılan bir sos (bir çeşit reçel) konulur. Ancak batılı şefler ve benim gibi azuki fasulyesi bulamayanlar tarafından; içine çikolata, reçel, bal gibi şeyler sürüldüğü de olur.

Krep tarifi:

2 yumurta
1 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
3-4 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı karbonat

Geniş bir kasede yumurtaları çırpın. Şeker ve balı ekleyip çırpın. Elekten geçirilmiş un ve 2 tatlı kaşığı suda çözdürülmüş karbonat eklenip çırpılmaya devam edilir. Karışımın üzerini kapatıp, yarım saat bekleyin. Bir tavayı ısıtıp; tereyağı fırın kağıdıyla tavaya sürün (çok az olmasına dikkat edin) Sonra Karışımı döküp yuvarlak ya da çeşitli şekillerde pankekler yapın. Çok hızlı pişiyor, dikkat edin; hemen çevirin. Ardından sürülecek malzemeyi iki pankek arasına koyun ve kapatın. Afiyet olsun.

Ben bulurum azuki fasulyesini diyenler için; orijinal fasulyeli ezmenin tarifini de veriyorum:
Buna Japonca'da "Tsubuan" deniyor. Bir de "Koshian" var ki ikisine birlikte "Anko" deniyor. Tsubuan daha taneli, Koshian ise tam anlamıyla bir ezme. Tarifi için, bakınız.

Çeşitli dorayakiler:



Imagawayaki'ler:



Taiyaki:



Bungeoppang:



Anko:

How To Make Anko | Easy Japanese Recipes at JustOneCookbook.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder